12. uspon na Zavižan – 21.06.2014.

Na prvi dan ljeta, 18 Krpelja i pratnja krenuli su ujutro oko 6h iz Samobora za Senj gdje je bio start 12. uspona na Zavižan (dio Krpelja je produljio do Oltara pa startao prema Zavižanu od tamo).
Vrijeme je bilo super, sunce, malo vjetra, temperatura taman a bilo je čak i oblaka da nas malo spasi od sunca. Dok su se Krpelji mučili uzbrdo, Kruna (moja menađerica :) je testirala more koje je ove godine bilo jako jako hladno.. skoro joj je srce stalo :)
O stazi neću puno pričati, osim da je makadam koji je svima bio problem ove godine bio doslovno speglan i bez velikih komada kamenja po putu. Izgledalo je kao da se spremaju staviti asfalt, tko će ga znati..
Do cilja smo stigli svi, sretni i iscrpljeni s jako popravljenim rezultatima (ima jedna slika s tablicom u kojoj su upisana vremena svih Krpelja i prijatelja kluba u zadnje 4. godine – veliko hvala Željko Hodak na tablici).
Na cilju nas je dočekao gospodin Ante Vukušić sa svojom slavnom travaricom koja je svima dobro došla i popravila raspoloženje i potaknula inspiraciju za navijanje.
Dok su se Krpelji približavali cilju, s livade ispod doma mogli su se čuti razni uzvici “ajmooooooo, još malooo!”, “na zadnjiii!”, “imaš gaaaa!!”, “velka šajbaaaa!”, “naperi gaaaa, stisni saaaad””, “platiiii članarinu”.
I ove godine smo bili najmnogobrojniji klub gore a definitivno i najglasniji (proglašenje pobjednika se nije čulo od nas) :)
Na kraju smo se spustili natrag u Senj po istom putu i isprobali more koje je bilo kao što je Kruna i rekla.. jako jako hladno 😀

Recap by: Šibri
Slike by: svi Krpelji pomalo..

Track:
(Strava) – http://www.strava.com/activities/156727991 – Šibri – 2:51 od Senja
(Strava) – http://www.strava.com/activities/156162522 – Sale i Petra – 3:12 od Senja
(SportsTracker) – http://www.sports-tracker.com/#/workout/ziburaz/4hgeoepvbmq1arg2
(Endomondo) – http://www.endomondo.com/workouts/361374356/4682175

Rezultati:
Senj – http://www.np-sjeverni-velebit.hr/novosti_id/118/dokumenti/82/start-senj-rezultati-20141.pdf
Oltari – http://www.np-sjeverni-velebit.hr/novosti_id/118/dokumenti/81/start-oltari-rezultati-20141.pdf