O klubu

BRDSKO BICIKLISTIČKI KLUB KRPELJ, SAMOBOR

skraćeni naziv: BBK KRPELJ

Udruga – sportski klub je službeno osnovan 01.01.2011. godine a neslužbeno djeluje od polovice 2009. godine.
Osnovni sadržaj djelatnosti kluba: planiranje rada i razvitka biciklističkog športa, organiziranje i provođenje redovitih i sustavnih treninga članova radi pripreme za natjecanja, poduka i trening djece i mladeži, pripremanje članova za sudjelovanje u sastavu gradske, županijske, odnosno državne reprezentacije, organiziranje i vođenje športskih natjecanja, sudjelovanje u natjecanjima, upravljanje športskim objektima kojih je Klub vlasnik ili korisnik.

 

Upis je izvršen 25.02.2011. pod registraskim brojem udruge 01002461

NEFORMALNI DIO:

Naziv, kaj, zakaj?
Zabadaf. „BBK Krpelj” = Brcko Becikljistički Klup Krpelj ze SaNobora , skračeno = „BBK Krpelj” znan kako i “Klop”, “Klopi”…

Vozimo se po šumi dost’, ona je stanovište krpelja tu i tam se došeče na nas, na Iceka posebno. Jedan krvopijski biciklisticki klub postoji (BBK Šišmiš), zakej ne bi drugi pa smo u stilu, kaj ne?

Od kud ste, ze šume, Rud?
Ze saNobora smo i nismo… Kor ekipa je ze ruralne Hrastin’e, Domaslovca i Farkaševca (tam di su svi sami Vlahoviči i Telišmani).

Neki su pobegli vu SaNobor pa su ze selaka postali kakti gosponi, a imamo i goste gorštake ze Terihaj (Kladje) te ze susednega sela prek Save – Zagrepa.

„No breg no fun”, zakaj to?
Speljaš na breg, pa si sretan kaj si došel, poglet, priroda, grah i to.. Pa se spuštaš, spustiš i ne padneš, to je nagrada, ko tobogan, ne.. Nebumo valjda peljali po Jarunu ko’ oni šmekeri gracki – purgeri.

Kaj natur, to nekaj ko deliverance i to?
Na’tur mi becekljiramo ™ = bicikljin ustvari stavimo na tur a i vozimo se po natur (prirodi), tak je ispalo „na’tur” što je ustvari dvojaki moto, a nije or, ili ti motor, žišku?

Kak uz brek, ni to teške?
Pitaju nas kad se mučimo uz brek „kak ide”, odgovor je „kak stisneš”, benđo nismo čuli, nisu valjda mislili na pak. Nitko još ni cvilik niti ima Wi, uglavnom Plejke i PC.

Kultura i to…
Na becikljinu ne psujemo, tj. jesmo kleli na početku, Damm i Rocky svece, matere, brege, zato smo zmislili univerzalnu psofku da se ne zamerimo popima, nebu i kočijašima…Jedna od njih je „brek matter”, nastala od popularne psofke (j**** ti m****).

Da si ne j**** m***** i ne bumo jedni drugom brača, zmislili smo tu svoju „brek matter”, opet ne znaci samo j**** breg nego „matter” = znači, dakle „breg znači”. Sve je dvojako, kak se zeme, mi smo ko ono tajno društvo, Masni ili Masnoni, kaj jedu kalorično fejst, samo mi nismo tajni jer nas znaju a i peljamo da bi skinuli malo masti.

Tu i tam se zamaskiramo sa kojom pivom, krastom… (Martina i Hole se tu posebno ističu – sa krastama).

Politika i to?
Nemamo cajta za takve stvari, politika je „PELJAJ”, s kim čim: „BECIKLJINOM”, kulike: „KOLKO MOREŠ I DA TI JE GUŠT”.

Što mislite o vanzemljacima?
Široko im polje, sve dok ne počnu pravit cirkuse ko’ u Lici npr:

 

Jedna za kraj:
To je sve početak…

————————————————————————–

PODACI O KLUBU:

MB: 2743680
OIB: 24037302029

Broj računa u HPB banci:
IBAN: HR9323900011101008822

Statut Udruge: BBK KRPELJ Statut 2015.

Članarina iznosi 100,00 kn godišnje.