Otvoren biciklarnik u Samoboru

Biciklarnik je službeno otvoren, te kreće sa javnim radom već od sutra. Radno vrijeme do kraja ovogodišnje sezone će bitičetvrtkom od 18-20h.
Samobor je dobio Biciklarnik, a za to se pobrinuo Brdsko-biciklistički klub Krpelj. Riječ je o volonterskoj usluzi koja će biti dostupna svim građanima u pružanju tehničke pomoći pri podešavanju i popravku bicikla. Biciklarnik će djelovati u dvorištu bivšeg Komunalca u Perkovčevoj ulici, gdje je jučer i otvoren.
Usluga je besplatna i odvijat će se jedanput tjedno, zasad četvrtkom od 18 do 20 sati, uz stručni nadzor educirane osobe, odnosno majstora za popravak bicikla. Vlasnici bicikla će u Biciklarniku moći pronaći neke od teže dostupnih alata te volontera koji će im pomoći u rješavanju kvarova koje ne znaju otkloniti sami. Za razliku od klasičnog servisa, biciklarnik je utemeljen na “uradi sam” principu, pa bi sve popravke vlasnici bicikala obavljali sami, ili bi to, uz stručnu pomoć, vrlo brzo mogli naučiti. Dakako, potrebne dijelove mogli bi pronaći u biciklarniku s nekih starih i neupotrebljivih bicikala ili, pak, kupiti u servisu i donijeti u biciklarnik. Biciklarnik, dakle, pruža prostor, mogućnost korištenja alata i pomoć dežurnog volontera.
Donacijama starih bicikala, dijelova, literature, potrošnog materijala, novčanih sredstava ili volontiranjem u Biciklarniku, građanima Samobora i šire, omogućilo bi se aktivno sudjelovanje u radu i održavanju Biciklarnika. Krajnji cilj ove akcije je da se bicikl približi građanima kao idealno prijevozno sredstvo, naročito za manje gradove poput Samobora, gdje se s jednog kraja grada na drugi dođe za nekoliko minuta.

Written by