Slani Dol – Bernard – Japetić – Oštrc (16.03.2014.)

Predivno, sunčano i toplo nedjeljno jutro kao stvoreno za malo dulju vožnju po prirodi. Ovaj puta su nam se pridružili i biciklisti iz Zagreba i Velike Gorice i svi smo lagano krenuli s trga oko 10:15h prema Slanom Dolu preko Vratnika.
Na Slanom Dolu smo kod odmorišta Gogo napravili kratku pauzu uz kavu i aperitiv kako bi skupili snage za sljedeći svima nam dragi dom – Bernard.
Na putu do Bernarda poznatu kotlinu smo morali gurati, ali uz zezanciju sve je to jako brzo prošlo (zapravo, nije bilo blata pa je bilo full lagano). Nakon toga je sve se ostalo može voziti pa smo se tako malo duštali do Bernarda. Tamo je bila isto kratka pauza, par minuta i polako smo krenuli dalje prema Japetiću.
Na izlasku iz šume, Dragonoš, bilo je jedan voćnjak prekriven šafranima pa smo stali, slikali, slikali, još malo slikali i pozirali :)
Nismo išli skroz do doma na Japetiću jer je sigurno velika gužva, pa smo se direktno spustili na Livade. Ekipa iz ZG i VG su bili oduševljeni spustom a najviše ih je zainteresirao poznati filter. Neki su se odvažili i probali, a ostali su sigurno progurali i nastavili dalje.
Kod Šoićeve kuće smo napunili bidone s hladnom vodom, pojeli malo čokoladica i odmorili noge, pa krenuli prema Oštrcu.
Put prema Oštrcu bio je težak i naporan, dosta uspona, dio za guranje, ali usprkos svim preprekama, strmim usponima, svi smo stigli do Oštrca i uz klopu i cugu odmorili noge i napunili gladne trbuhe. :)

Nakon malo dulje pauze, spustili smo se prema Prekrižju i po cesti preko Cerja došli do ulaska u šumu pa prema vidikovcu. Od Vidikovca smo se spustili po šumi na dio XCO staze od Sv. Jurja do Paviljona i onda dolje do muzeja pa u Lavicu.
Nadam se da je ekipi iz Zagreba i Gorice bilo super i da će još koji puta doći na naše brege i družiti se s nama.

Recap, fotke, track by: Šibri

Track:
(SportsTracker) -> http://www.sports-tracker.com/#/workout/ziburaz/dtdfef4560mehcdp
(Strava) -> http://www.strava.com/activities/121256720

 

Written by