Biciklarnik

Modus operandi

Opis i FAQ-ovi, 2u1 - nema bolje 🙂
ČEMU I KOME SLUŽI BICIKLARNIK BBK KRPELJ-A?

Svrha Biciklarnika je pružiti svim zainteresiranim ljubiteljima biciklizma prostor, alate i savjete koji bi im omogućili da uz pomoć članova brdsko biciklističkog kluba Krpelj ili sami poprave svoj bicikl.

Vlasnici bicikla će u Biciklarniku moći pronaći neke od teže dostupnih alata i volontera koji će im pomoći u rješavanju kvarova koje ne znaju otkloniti sami.

Korištenje Biciklarnika je besplatno za sve no korisnici će morati sami kupiti sve dijelove koje na njihovom biciklu treba zamijeniti. Biciklarnik dakle pruža prostor, mogućnost korištenja alata i pomoć dežurnog volontera.

PO ČEMU SE BICIKLARNIK RAZLIKUJE OD SERVISA ZA BICIKLE?

Kao prvo, ovo je servis utemeljen na “uradi sam” principu: sve popravke  obavljate sami, ili bi to vrlo brzo mogli naučiti. Za razliku od drugih servisa, u Biciklarniku svoj bicikl ne možete jednostavno ostaviti na popravaku i vratiti se kad bude gotov. Dežurne volontere možete pitati za savjet ili pomoć, a od vas se očekuje dobra volja i želja za upoznavanjem vlastitog bicikla.

Drugo, korištenje Biciklarnika je besplatno za sve! Dakako, umjesto dotrajalih ili potrganih dijelove koje na vašem biciklu treba zamijeniti morat ćete nove kupiti sami, no niti jedna od usluga dostupnih u samom Biciklarniku (korištenje alata i pomoć volontera) se ne naplaćuje. Ako ste baš jako zadovoljni popravkom koji ste obavili ili pomoći koju ste dobili, slobodni ste donirati: dijelove bicikla, alate, grickalice za volontere ili novčane donacije koje ćete ubaciti u za to odgovarajuće mjesto (ladica, kutija…). Sav novac iz donacija koristi se za nabavku novih alata i nadoknadu potrošnih materijala (ulja, masti, zakrpe za gume…) koji su za korisnike također besplatni. Nitko, međutim, nije dužan dati ništa, bez obzira koliko opsežan bio popravak koji je obavljen i u kojoj mjeri su se oko njega angažirali članovi kluba tj. volonteri Biciklarnika.

Na kraju, nije isključeno niti da za neki od dijelova koji je na vašem biciklu potrebno zamijeniti već u Biciklarniku pronađete besplatnu zamjenu. Riječ je o dijelovima koje je netko ranije donirao Biciklarniku, ili pak o dijelovima skinutim sa starih i “neupotrebljivih” bicikala.

Biciklarnik, odnosno njene volontere, ne može se držati odgovornima ni za kakvu štetu koja bi na vama ili vašim biciklima mogla nastati uslijed korištenja savjeta/pomoći koji su vam pruženi ili uslijed primjene alata dostupnog u Biciklarniku. Možemo, međutim, garantirati da će vam svaka pomoć biti pružena s najvećom brigom za vas i vaše bicikle.

RADNO VRIJEME BICIKLARNIKA?

Volonteri Biciklarnika dežuraju jednom tjedno, petkom od 19 do 21 sati u razdoblju od travnja do listopada svake godine.

POMOĆ GRAĐANA U RADU BICIKLARNIKA?

Kao što je gore već naznačeno: donacijama starih bicikala, dijelova, literature, potrošnog materijala, novčanih sredstava ili volontiranjem u Biciklarniku, građanima Grada Samobora i šire, omogućilo bi se aktivno sudjelovanje u radu i održavanju Biciklarnika.

https://www.bbk-krpelj.com/wp-content/uploads/2023/09/IMG_7179-scaled.jpg
RADNO VRIJEME
SAMOBOR
PONEDJELJAK
ZATVORENO
UTORAK
ZATVORENO
SRIJEDA
ZATVORENO
ČETVRTAK
ZATVORENO
PETAK
18:30 - 20:30
SUBOTA
ZATVORENO
NEDJELJA
ZATVORENO

ŽELIŠ LI SE PRIDRUŽITI NAŠEM KLUBU?

Godišnja članarina iznosi 20,00EUR za punoljetne i besplatna je za maloljetne osobe.
Uplate na račun kluba u HPB banci > HR9323900011101008822

UPOZNAJ KRPELJE

Ekipa rekreativaca i natjecatelja - od brdskih i cestovnih pa sve do maratonaca i amatera.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

Ne propusti najnovije vijesti i izvještaje o klubu. Pratimo uspjehe i dostignuća u osposobljavanju vozača.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.